top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverMaxime

Tips om je eigen onderneming te starten!

Wat altijd een droom was, komt steeds meer tot werkelijkheid. Beetje bij beetje ben ik mijn droom aan het waar maken en komt de stap naar full time personal trainer dichterbij.

Vorig jaar heb ik twee verschillende opleidingen gevolgd via Opleidingen2000 en was het idee om rustig de uren op kantoor bij mijn baan als marketeer te verlagen en meer tijd te besteden aan het trainen en begeleiden van mensen die willen afvallen. Toen halverwege maart duidelijk werd dat mijn contract niet verlengd zou gaan worden (wegens een overname) was het voor mij duidelijk, ik ga voor volledig mezelf beginnen.


Ondertussen zijn we 3 maanden verder en heb ik al een aantal stappen gemaakt. Inschrijving bij de Kamer van Koophandel had ik in februari al geregeld, maar daarnaast komt er nog veel meer bij kijken. Denk onder andere aan een eigen website, visitekaartjes, zakelijke rekening en een ondernemingsplan. In mijn enthousiasme ben ik, kan ik nu zeggen, te snel van start gegaan met de details. Als content marketeer trekt het creatieve gedeelte mij natuurlijk het meest en ben ik dus eerst de website gaan bouwen en visitekaartjes gaan ontwerpen zonder degelijk plan. Dus tip 1, start met een businessplan.


De eerste weken ben ik veel in gesprek geweest met andere trainers/ondernemers. En de vraag die een ieder stelde was “Wat is je plan?” Uhm sta je dan met een bek vol tanden. Mijn ideeën, dromen en plannen zaten voornamelijk nog allemaal in mijn hoofd en staan verwerkt op tientallen to do lijstjes. Ik had zeker een plan en doelen, alleen de route er naartoe was nog even een vraagteken.


Concreet formuleren wat je wilt als je zoveel ideeën hebt.. hmm hoe doe je dat? De creatievelingen onder ons begrijpen denk ik wel mijn probleem. Je hoofd loopt over van ideeën en elk uitgewerkt idee, wekt weer nieuwe inzichten en ideeën op. Wat je dan nodig hebt is even een zetje in de goede richting en de juiste structuur om alle ideeën concreet te maken en vorm te geven.


En alsof het zo moest wezen was daar Frank den Blanken met zijn workshop 10x fitness business. Concreet gezegd ( je ziet het, ik pas het meteen toe 😉) leert hij je een aantal stappen hoe je het meeste succes uit jouw fitness bedrijf kan halen. Hoe kun je van jouw passie je werk maken en succesvol worden. De eerste vraag van de workshop was “Wat maakt jouw uniek? “ En in alle drukte van te gekke content verzinnen en maken heb ik het stellen van deze vraag aan mijzelf overgeslagen. Meteen een andere denkwijze van hoe je je bedrijf in de markt gaat zetten. Ik ga niet teveel verklappen, want als je ook meer wilt leren hierover dan adviseer ik je echt deze workshop aan!


Je hoort het ik ben al aardig op weg om een echte ondernemer te worden haha! Super spannend, maar ik kan me op dit moment geen leukere en betere baan bedenken die bij mij zou passen. Daarom heb ik mezelf ook voorgenomen hier voor de volle 200% voor te gaan en mijn dromen uit te laten komen… Want zeg nou zelf, dat wilt toch iedereen! 😊


10 stappen om je onderneming op te zetten:

1- Ga in gesprek met trainers/ondernemers die al de nodige ervaring hebben.

2- Maak een plan! Wat maakt jou uniek? Wat wil je en hoe ga je dit bereiken?

3- Meld je aan bij de Kamer van Koophandel.

4- Werk je ideeën uit tot acties en concrete doelen.

5- Zorg voor de nodige creatieve uitingen in een stijl die bij jou passen; visitekaartjes, flyers.

6- Bouw een duidelijke informatieve website met een goed commercieel plan

7- Vertel mensen wat jouw plannen en maak ze enthousiast en nieuwsgierig.

8- Promoot jezelf via sociaal media kanalen. (videoboodschap is ook helemaal van deze tijd)

9- Biedt mensen een gratis proeftraining of intake.

10- Creëer interactie met potentiële klanten


Nog even een handje vol handige tips!

Opleidingen Fitness Trainer en meer - www.opleidingen2000.nl 20% korting MAXIME20

Workshop 10x Fitness Business - www.frankdenblankenpt.nl

Website bouwen - www.wix.com

Professionele fitness fotograaf - Killerbody Photography

Visite kaartjes en Flyers - 360 Online Print of Vistaptint.nl

243 weergaven

Comments


Maxime Sports Performence Coach (500 x 200 px).png
bottom of page