top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverMaxime

Afvallen is kut: Hoe start je?


In het zeggen dat je wilt afvallen en het echt gaan doen kan soms wel maanden, wat zeg ik jaren tussen zitten. Veel vrouwen zijn niet tevreden over hun gewicht en roepen dat ze willen afvallen. Maar tot actie overgaan en het daadwerkelijk doen, is soms een brug te ver.

De spreekwoordelijke knop moet vaak om voordat we tot actie overgaan en onze doelen behalen! Hoe zet je de wil om in doen? Heel simpel! Nou ja simpel, laten we het positief bekijken! Waar een wil is, is een weg toch? 😅

1️⃣ Schrijf concreet jouw doel op! En start niet met “ ik wil 10 kg kwijt zijn want dan weeg ik weer hetzelfde als 5 jaar geleden”. Nee wat wil je echt? En vooral wat is haalbaar? Hoe wil je je voelen? Wat wil je weer kunnen doen? In hoeveel tijd wil je dat behalen? En is het haalbaar?


2️⃣ Ga dan verder met hoe je die doelen kunt gaan behalen. Wat moet je daarvoor doen en vooral ook laten?


3️⃣ Wat moet je in je huidige eet- en beweegpatroon (dagelijkse gang van zaken) veranderen om jouw doel te behalen? Ga hier niet te extreem denken, denk vooral simpel en klein. Bijvoorbeeld op de fiets naar werk i.p.v. met de auto/bus. En wees vooral niet te extreem als in, ik wil 5 keer in de week gaan hardlopen. Dat gaan we toch niet doen als je niet van nature een liefhebber bent van hardlopen.

4️⃣ Wat heb je nodig om dat te kunnen veranderen? Een nieuwe fiets? Oppas? Steun van je vriendinnen? Een voedingsapp? Keep it simpel en denk praktisch. Maak tijd vrij en gun jezelf dat ook!

5️⃣ Iemand die je opweg helpt en steunt wanneer het zwaar wordt is altijd handig! Zeker als je eerdere pogingen hebt gedaan en deze zijn mislukt. Zoek wel iemand met wie je een klik hebt, eerlijk bij kan zijn en die je soms een schop onder je billen durft te geven.

6️⃣ READY SET GO!! Actie, nu ben je helemaal klaar om te starten! Weg met alle excuses, je gaat ervoor en je gaat slagen!

217 weergaven

Comments


Maxime Sports Performence Coach (500 x 200 px).png
bottom of page