top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverMaxime

Hoe start je een eigen PT onderneming?

Het is inmiddels oktober en na het aanmelden bij de KvK, een professionele fotoshoot, toch nog schrijven van een business plan en een eigen website bouwen was ik klaar om te starten. Ik begon met solliciteren bij verschillende sportscholen en PT studio’s. Keer op keer werd ik enthousiaster over het vak en wist ik dat ik de goede keuze had gemaakt. Toch vond ik niet een plekje waar ik mij voor 200% op kon storten. Mijn motto is altijd bij twijfel niet doen en dus sloeg ik kansen om in een basic fit te starten of bij een particuliere sportschool trainen te gaan geven af.


“En nu?” dacht ik bij mezelf. Het voelde niet goed, ik had zelf teveel plannen. En wilde het, net als het hele voorafgaand traject, zelf doen. Ik ben mij toen gaan verdiepen in het huren van ruimte. Oude kantorenpanden, loodsen, ik heb alles bekeken. Het grootste nadeel daarvan is natuurlijk het financiële plaatje. Een pand van 80 m2 kost je al gauw 600-700 euro per maand en zie dat als starter maar eens op te hoesten, naast de enorme investering aan materialen die je nodig hebt. Daarbij had ik het idee dat ik me echt 1-op-1 training wilde richten en mensen die zich misschien niet prettig voelen in een grote sportschool een vertrouwde plek geven om te sporten.


Mijn lieve vriend kwam met het idee om zijn garage van zo’n 18m2 te gaan inzetten als fitness studio. Een geweldig idee! En een droom natuurlijk! Een eigen ruimte is iets waar je normaliter naartoe werkt en dat ik hier nu mag starten vind ik geweldig! Maar met alleen een ruimte kom je er niet natuurlijk. De garage werd volledig geïsoleerd, opnieuw geschilderd en voorzien van een rubberen fitness vloer en spiegelwand. Het inkopen van materialen voelde voor mij als een kind in een speelgoed winkel. Kettlebels, dumbells, steps, noem het maar op alles werd aangeschaft. Na 3 maanden klussen, kopen en inrichten was de garage 1 september klaar voor gebruik.


En toen kwam die vraag weer… “En nu?”. Nu was het tijd voor actie! Promotie op Facebook en Instagram, ouderwets flyeren en gratis proeftrainingen aanbieden.

Inmiddels ben ik ruim 1,5 maand verder en heb ik al meerder proeftrainingen gehad waaruit een aantal klanten zijn die ik nu op wekelijkse basis mag trainen. En elke keer weer word ik zo happy van trainen geven, met mensen bezig zijn en daarnaast toch mijn oude vertrouwde marketing dingetje doen om mijn eigen bedrijf te promoten. Een super dikke vette win-win situatie.


Mijn doel met deze studio is om mensen die nu op de bank zitten en denken ja ik wil, ik moet echt weer gaan bewegen die mogelijkheid aanbieden. Of mensen die zich niet prettig voelen in zo’n massale sportschool, niet weten waar ze moeten beginnen hierin te begeleiden, of behoefte hebben aan echte 1-op-1 training om fitter/sterker te worden. Ik heb deze carrière switch niet gekozen omdat ik de illusie had of heb hier snel geld mee te verdienen. Ik wil dit puur doen omdat mijn hart bij sporten ligt en omdat ik weet hoeveel profijt je ervan kan hebben als je lekker in je vel zit! Investeren in je gezondheid is investeren in je leven!


959 weergaven

1 Comment


You are qualified to launch a fitness venture given your knowledge, experience, and enthusiasm. Transcribing audio or video material into text by transcribe company is known as business transcription. The business transcripts are important information that may be provided to clients. There are several chances to take advantage of as the fitness industry continues to grow and adapt. Planning is your friend if you want to launch a fitness business with little money.

Like
Maxime Sports Performence Coach (500 x 200 px).png
bottom of page