top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverMaxime

Hoe het allemaal begon in 2015.


Ik zal mezelf eerst even voorstellen… dikke of bolle zo werd ik vroeger wel eens genoemd, maar eigenlijk is mijn naam Maxime, 26 lentes jong en in der bloei van der leven… Uhh nou dat zou je denken maar zo een anderhalf jaar geleden dacht ik daar heel anders over.. Waarom? Dat zal ik je uitleggen…


Help, ik moet in bikini!

Ik was op vakantie met mijn vriend en schoonouders. Je kent het wel zon, zee, strand en dus je verwacht hem al “De Bikini”. Mijn witte lichaam van bijna 94 kg schoon aan de haak op het strand aan de Costa Del Sol… Hoe gaat dit verhaal nog goed komen hoor ik je denken..?! De afgelopen maanden zijn voor mij behoorlijk hectisch geweest; verlies in de familie en stress op het werk.. Mijn verdriet en de stress stopte ik letterlijk en figuurlijk weg en sloeg ik op in mijn lichaam. Gevolg.. 10 kg zwaarder in slechts 3 á 4 maanden.

Op de vakantie in Spanje besefte ik pas wat ik mijzelf had aangedaan en dat het nu genoeg was! Ik ben altijd al wat zwaarder geweest, chronisch op dieet noem ik het, maar dit sloeg werkelijk alles. Nog nauwelijks de Nederlandse bodem aangeraakt stormde ik naar de sportschool en vroeg ik hulp aan mijn sportbegeleider Tamim. De knop ging om, ik was helemaal klaar met die extra kilo’s en startte mijn “fitgirljourney”.


Instagram als stok achter de deur

Mijn leven zag er vanaf dat moment heel anders uit, de gym werd mijn tweede huis en Tamim mijn beste vriend. Op vrijdag na ben ik elke dag in de gym te vinden, train soms 2 keer per dag (’s ochtends hardlopen en s’ avonds krachttraining) en heb ik mijn eetpatroon drastisch aangepast. Dat laatste vind ik zelf nog het meest lastige. Ik ben iemand die gek is op eten, voor snoep, chocola of koekjes hoef je mij niet wakker te maken, maar een stokbroodje met wat lekkers of de Italiaanse keuken zijn dingen die ik soms niet kan laten staan. Mijn moeder zegt wel eens als jij echt al het lekkers zou laten staan met zoveel uren in de sportschool zou je nu allang 15kg lichter zijn. Vaak zucht ik dan, maar ik weet dat ze gelijk heeft, maar ach je moet ook leven toch?!


De eerste 2 á 3 maanden had ik volledige focus en merkte ik al snel resultaat. De eerste 4 kilo’s gingen best snel, MAAR ik ken mezelf (ik lach hard als ik dit nu schrijf).. Er komt een moment dat ik de focus verlies en weer terugval.. (is namelijk al meerdere keren gebeurt waardoor ik nog steeds in strijd ben tegen de kilo’s). In mijn zoektocht naar die spreekwoordelijke stok achter de deur ontdekte ik het fenomeen “fitgirl” op Instagram. De foto’s, motiverende teksten en de progressie van andere motiveerde mij en vanaf dat moment ben ik gestart met het posten van mijn fitgirl journey op Instagram via mijn FabFitMaxime account. Hiermee kon ik de mensen in mijn omgeving en andere fitties mijn resultaten laten zien en dat dwingt mij op de een of andere manier om door te gaan en progressie te maken. Je wilt natuurlijk niet voor schut staan voor al je sportieve volgers.


Van 1 foto in de week, post ik nu dagelijkse 1 of meerdere foto’s of motiverende quotes en doe ik via Instagram inspiratie op voor nieuwe workouts of gerechten. Weet jij nog een leuke oefening of lowfat gerecht tag mij dan zeker even via Instagram!! Maar goed terug naar mijn story so far. In April 2015 ben ik dus begonnen en in Augustus 2015 had ik mijn eerste goal van – 10kg gehaald. Yes!! Trots als een pauw was ik natuurlijk en iedereen mocht het weten. Ik zette trots mijn eerste “transformatie” foto op Instagram en Facebook.


Een overlading aan leuke reacties uit alle hoeken volgde. Je zou denken een extra stimulans om door te gaan maar het tegenovergestelde gebeurde. Ik ging kort daarna op vakantie en keek stiekem een beetje uit naar mijn bikinimomentje. De bikini was opeens geen vijand meer maar een vriend, nou laat ik niet overdrijven en het houden op een goede kennis. Ik voelde mij op dat moment erg goed en liet de teugels wat losser om mezelf te belonen voor het harde werk van de afgelopen maanden. Terecht zou je denken alleen was ik na de vakantie 2 kg aangekomen en de focus een beetje verloren. Na een aantal weken vond ik de motivatie terug toen ik merkte dat kleding weer strakker ging zitten en bepaalde oefeningen moeite kosten. Ik was nu gemotiveerde dan ooit en ben sindsdien niet meer in een dipje terecht gekomen. Eigenlijk kan je wel stellen dat die dip mij heeft geholpen tot waar ik nu ben en ik voel mij nu sterker dan ooit en gemotiveerder om door te gaan.


In de loop van tijd is mijn doel wel veranderd. Ik wil niet meer alleen afvallen, ik wil sterker worden, strakker en meer lijnen terug zien in me lichaam. De weegschaal zie ik niet meer als obstakel, ik meet nu voornamelijk vetpercentage en centimeters en richt me op het strakker krijgen van mijn armen, benen, buik en billen in plaats van dunner worden. Dit is mijn bouw en tuurlijk heb ik nog genoeg vet wat ik kwijt wil maar ik heb ook geaccepteerd dat ik nooit de benen van Doutzen zal krijgen, of de buik van Silvie. En weetje dat is prima, want op mijn manier is mijn lichaam prima. Mijn doel is nu om van dat prima lichaam een killerbody te maken met mooie strakke curve, volle billen en cellulitis loze benen.


Ben jij benieuwd naar mijn vorderingen en mijn verhaal, blijf mijn blog dan volgen want ik zal vanaf nu zoveel mogelijk blogs schrijven over van alles en nog waarbij een sportieve en gezonde lifestyle in het teken staan.


Volg mij ook op Instagram @fab_fit_maxime !


Tot snel!!

Groetjes, Maxime

123 weergaven

Comments


Maxime Sports Performence Coach (500 x 200 px).png
bottom of page