top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverMaxime

Doorbreek je slechte eetpatroon met een detoxkuur


Wat doe je als je even de weg kwijt bent? Juist terug naar de basis. Na de laatste 10 kg die ik ben verloren afgelopen zomer is het afvallen zelf geen strijd meer, maar juist het op gewicht blijven. Ook ik heb nog steeds die dagelijkse struggle. Natuurlijk is mijn levensstijl verandert, maar met alle etentjes, feestjes en de afgelopen feestdagen blijft het toch lastig. The struggle is real mensen! En dus besloot ik om mijn lichaam te resetten met de 5-daagse detoxkuur van Natur.eu.


Waarom een detoxkuur? Ik merkte dat mijn lichaam alleen maar om eten schreeuwde en ik het moeilijk had om hier niet aan toe te geven. Afgelopen zomer was ik echt zo happy met mezelf dat je dan ook allerlei leuke festivals, feestjes en noem het allemaal maar op afgaat om natuurlijk trots de nieuwe IK te laten zien. Ik heb me toen best even laten gaan. Drankjes, festival-food, je wordt er allemaal niet slanker van. En dat in combinatie met verhuizen, veel leuke projecten en 4 -6 uur trainen geven in de week lag de focus even ergens anders dan bij elke dag sporten en goed op mijn voeding letten. En ja, dan ben je je geweldige zomer shape zo kwijt.


Het doel was om mijn lichaam en mind even te resetten en die drang naar eten te doorbreken. Ik zeg bewust eten want het was niet zo dat ik mega ongezond at, maar ik at gewoon teveel. Ook teveel van de gezonde dingen is nog steeds teveel. Deze detoxkuur zorgt ervoor dat je het patroon van niet goed eten (lees ongezond of teveel) doorbreekt. Elke juice bevat een halve kilo fruit en groenten en heeft zijn eigen functie. Het is dus niet zo zeer dat ik een kuur deed om er door af te vallen. Nee, ik kijk naar de lange termijn functie ervan, het resetten en het weer oppakken van mijn gezonde levensstijl.


En toen, hoe voelde ik me? De eerste 2 dagen had ik nergens last van en kon ik ook nog volle bak trainen zonder mij extreem duizelig te gaan voelen. Wel had ik nog steeds die drang naar meer eten en dus moest ik even flink op mijn tanden bijten. Maar het voordeel van deze kuur is wel dat je er gewoon bij mag eten (vooral groenten) en dus precies weet wat je op een dag mag eten. Als ik alles voorbereid en gedurende de dag bij me heb wat ik mag eten dan ben ik minder met eten bezig. Herkenbaar? De overige 3 dagen zijn redelijk snel voorbij gegaan. Ik merkte vanaf dag 4 met name echt dat mijn lichaam niet meer continue om eten schreeuwde en het ‘nee’ kunnen zeggen steeds makkelijker ging.


Ben ik tevreden met de detoxkuur? Ja, absoluut. Ik merk echt verschil in het willen eten om het eten in plaats van bewust eten wat goed voor me is. En deze lijn heb ik ook gedurende de kerstdagen vast kunnen houden zodat het geen vreetfestijn is geworden. Ik heb op een normale manier van elk kerstmaal kunnen genieten zonder me erna schuldig of propvol te voelen. Qua kilo’s ben ik ongeveer 0,5 kg afgevallen, maar zoals ik al aangaf was dat niet het doel van de kuur.


Om nog enkele van de vragen die sommige van jullie hadden te beantwoorden heb ik een korte Q&A gemaakt.


Wat eet je tijdens de kuur?

Ik heb vooral veel groenten en eieren gegeten tijdens de kuur. Ontbijt was een sap, lunch ook een sap en in de avond at ik dan groenten, eieren en een klein stukje vlees/vis met een sap. En na trainen of net voor trainen nam ik de powerboost (klein flesje). Dat was afhankelijk van mijn energieniveau die dag.


Hoeveel dagen duurt de kuur?

De kuur die ik heb gedaan was de 5-daagse kuur, maar Natur.eu heeft ook een kuur van 10 dagen.


Hoe voelde je je naar een paar dagen?

Ik voelde me prima, alleen merk je wel dat je iets minder energie hebt dan normaal. Wel kon ik gewoon mijn trainingen voortzetten. De eerste 2 dagen waren mentaal wel het moeilijkst.


Ben je ook echt minder gaan eten na de kuur?

Ja ik merk echt dat er een bepaald patroon is doorbroken en dat ik nu weer veel minder moeite heb met dingen laten liggen en afwijzen als iets wordt aangeboden.


Wat doet de detoxkuur precies en werkt het ook voor gewichtsverlies?

Alle informatie over de detoxkuur vind je via https://nl.natur.eu/sapkuur-boxen/.

Bij mij was het effect met name het doorbreken van mijn vreetbuien. Qua gewichtsverlies heb ikzelf niet veel resultaat gemerkt in de 5 dagen zelf, maar in de periode erna ervaar ik het wel doordat ik mijn eten weer onder controle heb.

142 weergaven
Maxime Sports Performence Coach (500 x 200 px).png
bottom of page