top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverMaxime

De verschillende fases van afvallen.

Bij de start van mijn strijd tegen de kilo’s was ik met name bezig met mijn gewicht. Structureel elke wekelijks wegen, soms dagelijks en elke kilo vieren. Na een tijdje bleef ik hangen op een bepaald gewicht wat uiteraard heel demotiverend was omdat ik nog lang niet was waar ik wilde zijn. Om weer nieuwe motivatie te vinden ben ik me toen meer gaan focussen op uitdagingen, iets wat ik nu nog leuk vind om te doen.


Zo ben ik me gaan focussen op bankdrukken (PR 70kg), op hardlopen (3 keer de Dam tot Damloop 16 km) en daarna wilde ik op me handen kunnen lopen. Het behalen van deze uitdagen/doelen net hoe je het wilt noemen, gaf me enorm veel zelfvertrouwen. Veel meer dan een ander getal op de weegschaal. Dat is zo afstandelijk eigenlijk en niets zeggend. Het behalen van uitdagingen gaf mij veel meer voldoening. En ook het gevoel dat ik nog beter kon.


Nadat ik beweeglijker was omdat ik weer wat was afgevallen en ik me zekerder voelde werd de spiegel een obsessie. In elke spiegel of raam bekeek ik mezelf van top tot teen. Soms met een tevreden gevoel en soms niet. Mijn ochtend ritueel bestond uit; voor de spiegel staan, plassen, wegen en weer voor de spiegel staan. En dan een potje balen en doelen stellen of een met een goed gevoel de dag beginnen. En dat laatste probeer ik nu vast te houden als ik vergelijk met waar ik vandaan kom. Moeilijk? Ja enorm, want je hebt niet altijd een goede dag en som een opgeblazen gevoel.


Toch probeer ik me nu te focussen op het gevoel. Het gevoel als ik lekker in mezelf zit en trots op mezelf ben. Als ik tevreden ben op het moment dat ik in de spiegel kreeg. Die drive en wilskracht is nu de voeding voor het behalen van doelen. Geen cijfer, geen uitdaging, maar gewoon een goed gevoel over mezelf!


Wat ik wil zeggen is, verleg je focus op het moment dat je even niet verder komt. Zoek een nieuwe uitdaging of manier om je doel op een andere manier te projecteren en ga ervoor!


4 fases van afvallen

1. Focus op gewicht

2. Focus op prestatie

3. Focus op spiegelbeeld

4. Focus op gevoel347 weergaven

Comentários


Maxime Sports Performence Coach (500 x 200 px).png
bottom of page