top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverMaxime

5 tips voor als je naar FIBO gaat!

Aankomend weekend is het weer zover de FIBO beurs in Keulen. Voor wie het niet kent, dit is de grootste fitness beurs voor fitness, wellness en gezondheid in Europa. Jaarlijks komen hier ongeveer 75.000 bezoekers op af uit ruim 100 verschillende landen. De afgelopen twee jaar heb ik zelf met veel plezier deze zeer indrukwekkende beurs bezocht. Het is groot, er is van alles te koop en te zien en gegarandeerd een leuk uitje voor iedere fitness liefhebber. Om het weekend helemaal geslaagd te maken heb ik een paar tips voor je zodat je goed voorbereid de FIBO vloer betreed.


Doe sportieve kleding aan

Als je naar een fitness beurs gaat kun je er bijna niet in je spijkerbroek aankomen vind ik. En ik raad het je ook af. Er zijn veel leuke challenges en activiteiten waaraan je kunt deelnemen waarvoor een sportieve outfit wel vereist is. Zo kun je proberen de meeste pull ups te maken binnen 60 seconde, zoveel mogelijk gewicht bankdrukken en de nieuwste fitnessapparatuur uitproberen.


Neem genoeg eten en drinken mee

Bij een beurs voor o.a. gezondheid denk je natuurlijk ook aan goed en verantwoord eten. Helaas laat de FIBO naar mijn idee hierin wat steekjes vallen. Op de beursvloer zijn er genoeg proteïne bars en shakes te proeven en te koop, maar voor een echte stevige maaltijd kom je toch uit bij de restaurants in de beurshal. Hier zijn de prijzen vind ik behoorlijk prijzig (€ 4,- voor een blikje cola light) en vind je alleen typisch Duitse maaltijden. Op verschillende plekken in de centrale hal vind je kraampjes met hotdogs en kleine snacks, maar die zijn reten snel uitverkocht. Mijn tip dus om zelf genoeg eten en drinken van huis mee te nemen.


Plan je bezoek

De beursvloer van de FIBO is enorm! Er zijn meerdere hallen die je kunt bezoeken en per hal kun je al ruim een uur uittrekken. Het is even rijden naar Keulen dus gebruik die tijd in de auto of trein om te plannen welke hallen en merken je als eerst wilt gaan bezoeken. Daarnaast zijn er op verschillende tijdstippen natuurlijk de welbekende fitness sterren met wie je op de foto kan en wordt er zo hier en daar wat spullen weggegeven.


Neem cash geld mee

Het is niet helemaal meer van deze tijd, maar toch zijn er een aantal merken waarbij je alleen cash kunt betalen. Ik durf zo even niet te zeggen bij wie, maar wees voorbereid en neem wat los geld mee naar de beurs. Mijn ervaring is dat je goed kunt shoppen op FIBO haha! Ga alleen niet uit van hele extreme aanbiedingen, maar als je goed zoekt dan vind je zeker een paar leuk geprijsde items. En denk aan het gratis op de halen T-shirt bij Body & Fit!


Geniet!

Ga vooral lekker genieten en probeer niet de hele dag door de camera van je telefoon te beleven. Tuurlijk is het leuk om foto’s te maken en op je story te knallen in welke hal je bent! Maar geniet vooral van alle mensen om je heen met dezelfde interesse en informatie die je kunt op doen op het event! Zoek je Insta-vrienden gezellig op en knuffel jouw fitness-idool helemaal gek als je hem of haar tegenkomt!


Ik ben er zelf dit jaar niet bij, maar iedereen heel veel plezier!!


430 weergaven

Comments


Maxime Sports Performence Coach (500 x 200 px).png
bottom of page