top of page
Zoeken

5 bewijzen dat je progressie maakt

Ik weet als geen ander hoe het is om te schommelen met gewicht. Succes behalen, maar ook weer omgaan met teleurstelling als je weer iets bent aangekomen. Elke keer begint de strijd opnieuw en elke keer ben je gemotiveerder dan ooit. De afgelopen tijd ben ik behoorlijk stabiel en is het schommelen echt verleden tijd. Maar hoe herken je nou dat je goed op weg bent en je progressie maakt in jouw strijd tegen de kilo’s. Ik heb 5 kenmerken voor je op een rijtje gezet waaraan je kunt herkennen dat wat je doet werkt. En je progressie maakt!

Kleding gaat losser zitten

Het zal niet meteen zo zijn, maar naar mate de tijd verstrekt en je goed aan je schema houdt zul je merken dat je kleding losser gaat zitten. Tenzij je natuurlijk een schema volgt om aan te komen, maar ik denk dat maar een klein percentage dames dit doel heeft. Als je afvalt is het een logisch gevolg dat kleding wijder gaat zitten en je in sommige gevallen die oude broek weer past. Hoe leuk is dat?! Draag vooral kleding waarin andere zien dat je bent afgevallen. Complimentjes dragen alleen maar bij aan het proces!

Beeld in de spiegel steeds leuker

Het eerste wat ik doe als ik op sta; shape check in de spiegel. Naarmate je progressie maakt en je lichaam verandert zie je dit direct in de spiegel terug. En naast dat je lichaam verandert merk je ook dat de emotie die je gaat tonen bij het bekijken van jezelf veranderd. Langzamerhand zie je een glimlach verschijnen wanneer je naar je lichaam kijkt en als je niet oppast zelfs een twinkel in je ogen :p Hoe heerlijk is het als je naar jezelf kijkt en tevreden bent! Alleen dat is al is een reden om je flink in het zweet te werken en je doelen te behalen!

Motivatie stijgt de pan uit

“Once you see results it becomes an addiction” True true true! Helemaal waar als je het mij vraagt. Ik ben een typische emo-eter dus als ik niet lekker in me vel zit grijp in naar voedsel. Maar daarentegen ben ik ook een echte volhouder als ik progressie zie. Als je eenmaal in die flow zit en je merkt dat je vooruit gaan dan stijgt je motivatie met de minuut. Genoeg reden dus om even de eerste (zware) dagen vol te houden en uit te kijken naar dat moment waarop je trots bent op jezelf!


Je krijgt een egale huid

Niet alleen je buik, benen, armen en billen veranderen. Ook je gezicht heeft profijt van jouw lifestyle verandering. Je zult zien dat die eenzame, af en toe opkomende jeugdpuistjes nu echt wegblijven. Je huid zal gaan stralen door alle #healthyfood en liters aan water die je op een dag drinkt. Wanneer ik een periode niet zo goed om me eten let, merk ik dit gelijk aan mijn huid. Nog een reden om gewoon lekker gezond en fit te zijn want zeg nou eerlijk niemand wilt toch een huid vol oneffenheden.


Je zit lekker in je vel!

De belangrijkste van de belangrijkste; lekker in je vel zitten! En niets is belangrijker dat dit! Op het moment dat je progressie ziet en vooral ook voelt, ga je stralen. Je zit lekkerder in je vel, hebt meer zelfvertrouwen en voelt je gelukkiger. Het is eigenlijk een cirkeltje, want zit je beter in je vel, ga je stralen en ga je stralen zie je er nog beter uit. Complimentjes in overvloed en weer een lekkere boost voor je zelfvertrouwen!
288 weergaven

Comments


Maxime Sports Performence Coach (500 x 200 px).png
bottom of page