top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverMaxime

3 manieren om af te vallen

Manier 1 – Focus op alleen voeding

Het aanpassen van je voedingspatroon is de zeer effectieve manier van afvallen. Het draait allemaal om de inname en verbruik van calorieën. Slechts met het aanpassen van je calorie-inname door minder en anders te gaan eten kun je heel wat gewicht verliezen.


Groot voordeel van afvallen met de focus op voeding, het werkt altijd! Als je je houdt aan je dieet of voedingsschema, heb je gegarandeerd succes! Een ander bijkomend voordeel is dat je na enkele dagen al het effect gaat voelen. Je lichaam werkt zoveel beter met vitamines, mineralen en gezonde voeding als brandstof in plaats van vette snacks en suikers. Niet alleen van binnen, maar ook van buiten, denk aan je huid, zal zichtbaar veranderen door de focus op (juiste) voeding.

Het nadeel van deze manier van afvallen, dus alleen je voeding aanpassen, is dat het niet veel extra vorm geeft aan je lichaam. Je verliest gewicht, maar zonder sporten krijg je geen sportieve vormen (zoals billen) ervoor terug. Ook verlies je veel spiermassa waardoor je op de lange termijn geen voordelen van het hebben van wat extra spiermassa (metabolisme) zult ervaren.


Manier 2 – Focus op voeding en krachttraining

Het aanpassen van je voedingspatroon in combinatie met krachttraining is een nog effectievere manier van afvallen. Niet alleen verlies je (vet)massa door het calorie-tekort, ook behoud en bouw je tegelijkertijd spiermassa op en is je verbruik hoger door de training. Hierdoor zul je een groter effect hebben dan wanneer je met alleen minder/anders eten afvalt.

Groot voordeel is dat je in tegenstelling tot manier 1, juist wel meer je lichaam shaped! Krachttraining kan een grote verandering geven op de vorm van jouw lichaam. En op langer termijn ervaar je de gevolgen van het hebben van meer spiermassa zoals een snellere / grotere verbranding.

Manier 3 – Focus op voeding, kracht en cardio

Het aanpassen van je voedingspatroon is de meest effectieve manier van afvallen. Je combineert 3 belangrijke factoren samen om jouw doel te behalen. En ik wil het woord “combineren” benadrukken. Stort je niet op ellenlange cardio-sessies, maar combineer kracht & cardio in 1 training.

Het helpt namelijk met een nog grote calorie-tekort creëren, vormt je lichaam en draagt bij aan je uithoudingsvermogen waardoor je je fitter gaat voelen.


Welke manier je ook kiest, zorg ervoor dat deze bij je past en dat je het langere tijd kunt volhouden. Ga ervoor, streef naar een doel en geloof in jezelf!

YOU GOT THIS!180 weergaven

コメント


Maxime Sports Performence Coach (500 x 200 px).png
bottom of page